Luna decembrie este un plină de semnificație pentru noi toți și cu siguranță în această perioadă și angajații tăi simt nevoia, mai mult ca oricând, să facă lucruri cu sens.

Pentru tine ca angajator poate fi foarte util ca în perioada Sărbatorilor de iarnă să pui în lumină valorile pe care este construită afacerea pe care o conduci.

Evident pentru ca la aceste valori să adere angajații este esențial să fie autentice.

Iată trei modalități prin care poți crește coeziunea din cadrul echipei și retenția, poți întări sentimentul de apartenență, poți construi un climat organizațional pozitiv și vei contribui la motivarea angajaților.

Fapte bune împreună

Tu și echipa ta puteți alege o cauză în care credeți și la care să contribuiți. Puteți darui haine copiilor, puteți cânta colinde batrânilor, vă puteți implica în strângerea de fonduri pentru un proiect de mediu sau puteți să vă implicați în găsirea unor oameni iubitori pentru animăluțele fără stăpân. Acestea sunt doar câteva idei, însă cu siguranță te poți baza pe creativitatea echipei tale.

Decorarea spațiului de lucru și împodobitul bradului

Pentru a crea o atmosferă de sărbătoare este important să vă implicați cu toții și să vă puneți la treabă imaginația. Este o activitate pe cât de la-ndemână, pe atât de eficientă în încurajarea spiritului de echipă.

Învățăm împreună

Pentru a încuraja evoluția echipei, poți începe cu lucruri simple și plăcute. Două idei de sezon ar putea fi un curs de gătit sau unul de olărit.

Ne distrăm împreună

O petrecere e mereu bine-venită. Însă pentru a fi cu adevărat ceva memorabil poate fi o variantă bună să-ți încurajezi echipa să se implice direct în organizarea evenimentului.

Acestea sunt doar câteva idei, însă îți recomand să-i întrebi chiar pe oamenii tăi ce le-ar plăcea să facă împreună în această perioadă.

Citește mai mult pe qriser.com