Ni se transmite frecvent să ne setăm obiective la început de an și să fim perseverenți în atingerea acestora. Sunt de acord cu acest lucru și am observat că chiar ne ajută să avem niște direcții clare pentru că în acest fel devenim mai eficienți în obținerea rezultatelor. Însă este important ca, atunci când stabilim lista cu obiective, să ne asigurăm că acestea sunt realiste și tangibile.

Ce facem însă atunci când timpul se scurge, apar tot felul de situații neprevăzute și simțim că înaintăm cu greu spre scopurile pe care ni le-am propus?

Pe parcursul anului este firesc să apară și momente în care ne simțim descurajați, însă felul în care le gestionăm face cu adevărat diferența.

Iată ce poți face pentru a te asigura că vei avea un an productiv:

Stabilește etape și pași concreți care să te ajute să fii mai productiv

De exemplu, dacă obiectivul tău este să obții un job mai bine plătit, te-ar ajuta să îți dai seama ce ai putea face tu concret în acest sens. Poate ai nevoie de un curs de specializare, să-ți îmbunătățești comunicarea în limba engleză, să te implici în proiecte mai complexe sau pur și simplu să îți aloci timpul necesar aplicării la joburi și participării la interviuri.

Alocă în mod constant resursele necesare obiectivelor tale

Dacă ți-ai dat seama că pentru a obține jobul dorit ai nevoie să vorbești fluent limba engleză, spre exemplu, asigură-te că faci în mod constant tot ce este necesar pentru asta. Poți să asculți audiobook-uri în drum spre birou, poți să vorbești în limba engleză cu ai tăi colegi, poți să te înscrii la un curs sau poți să vizionezi mai multe filme fără subtitrare. Îți recomand să fii cât mai creativ(ă) și să alegi cele mai potrivite modalități pentru tine, astfel încât să ajungi în punctul productiv pe care ți-ai propus.

Citește mai mult pe ejobs.ro