Spiritul antreprenorial se poate manifestă atât în rândul angajaților care sunt la începutul viețîi profesionale, cât și în rândul celor cu experiență de lucru.

Cum pot fi identificați și integrați angajații cu profil de antreprenor?

Sunt motivați de provocările profesionale

Provocările profesionale reprezintă o sursă de motivație pentru această tipologie de angajați.

Tocmai de aceea este necesar să fie implicați în activități din ce în ce mai complexe, care să îi ajute să evolueze din punct de vedere profesional.

Vin constant cu idei de îmbunătățire și eficientizare a activității

În acest context, este important să fie creat un mediu de lucru care să valorizeze inițiativa și să ofere prilejul ca ideile să fie expuse în mod liber.

Identifică oportunități de business

Angajații cu profil de antreprenor se dezvoltă armonis într-o organizație care le stimuleză creativitatea și în care au un nivel crescut de responsabilitate cu privire la rezultatele obținute.

Au nevoie să-și organizeze singuri activitatea și să ia propriile decizii

Autonomia în desfășurarea activității este o componentă importantă pentru un angajat întreprinzător.

Au capacitatea de a se automotiva

Această capacitate ajută la creșterea productivității, aspect foarte important atât pentru angajat, cât și pentru organizația din care face parte.

Își doresc să aibă un program flexibil de lucru

Acest aspect este în strânsă legătură cu nevoia de autoorganizare și cu cea de a avea libertatea de a lua propriile decizii.

Sunt centrați pe construirea statutului socio-profesional

În acest context, este important că să li se pună la dispoziție un plan de carieră și să existe posibilitatea de dezvoltare atât din perspectiva complexității saricinilor, cât și din perspectiva avansării pe poziții ierarhic superioare.

Existența unor angajați cu profil antreprenorial este un atu pentru orice companie, în contextul în care mediul organizațional le creează contextul necesar dezvoltării.

Articol publicat și pe gandeste-pozitiv.ro