Bullying-ul la locul de muncă implică un comportament ostil, de excludere și de umilire manifestat în raport cu unul dintre membrii grupului. Acest tip de comportament se poate manifesta în mediul profesional prin: etichetări, jigniri, izolarea persoanei, raspândirea de zvonuri, ș.a.m.d.

Bullying-ul în plan profesional poate fi exercitat de către manager, de către colegi, dar uneori și de către subalterni.

Câteva dintre indiciile care îți pot semnala că este posibil să fii ținta bullying-ului sunt: ești exclus(ă) din discuțiile care au legătură și cu tine, nu ești invitat(ă) sistematic la întâlnirile informale ale echipei, îți sunt adresate remarci menite să te pună într-o lumină nefavorabilă, îți sunt dimunate meritele, ș.a.m.d.

Persoana afectată de bullying se poate simti intimidată, rușinată, neajutorată, furioasă, neacceptată în echipă, lipsită de importanță și nevalorizată. În timp starea emoțională a respectivei persoane este afectată și există riscul să perceapă locul de muncă într-un mod negativ, aceste aspecte afectâdu-i indubitabil rezultatele și eficiența.

Câteva dintre recomandările care te pot ajuta să rezolvi această situație sunt:

Acceptă realitatea

Acceptarea faptului că ești într-o situație care te afectează este primul și poate cel mai important pas în găsirea de soluții. Dacă ignori comportamentul toxic al celorlalți există riscul ca lucrurile să devină mai greu de gestionat în timp.

Asumă-ți partea de responsabilitate, dar evită să te învinovățești

Un lucru este sigur, nu există motive care să îndreptățească bullying-ul. Însă dacă te afli într-o astfel de situație este important să stabilești ce poți face tu pentru a ajunge la o rezolvare. Poți constata, de exemplu, că ai tolerat un timp îndelungat ceea ce se întâmplă sau că ai negat că ți se întâmplă, iar aceasta este partea ta de responsabilitate.

Ia atitudine

Indiferent că bullying-ul vine dinspre un coleg(ă), dinspre un grup de colegi sau dinspre un superior ierarhic este esențial să pui limite într-un mod calm, dar cu fermitate.

Poți face acest lucru pe moment, atunci când identifici un comportament menit să te impacteze în mod negativ sau poți iniția o discuție în care să abordezi acest subiect.

Este recomandat să deschizi discuția prin a prezenta ce ai observat că se întâmplă, să comunici faptul că ești afectat(ă) de respectivul comportament și să transmiți într-un mod direct și ferm ce ai nevoie să se schimbe în raport cu tine.

De asemenea, este necesar să eviți să răspunzi cu aceeași monedă folosind un ton al vocii ridicat sau adresând cuvinte lipsite de respect, chiar dacă ești îndreptățit(ă) să te simți furios(oasă).

Este posibil să te simți vulnerabil(ă) în momentul în care alegi să iei atitudine. În acest sens te poate ajuta simplul fapt că accepți această vulnerabilitate cu toate emoțiile care o însoțesc.

Fii consecvent(ă) în atitudine

Pentru a te repoziționa în grupul din care faci parte și pentru a te asigura că cei din jur te vor trata așa cum te aștepți, este nevoie să nu treci cu vederea posibilele derapaje comportamentale. Dacă vei face acest lucru, există riscul ca respectivul comportament să devină din ce în ce mai agresiv.