Ne petrecem mare parte din viață la locul de muncă și acesta este un argument puternic pentru care este esențial să alegem profesia care ni se potrivește.

Conceptul de profesie este diferit de cel de job și de cel de carieră.

Profesia reprezintă specializarea pe care o obținem în urmă studiilor. Prin prisma acesteia avem acces la un anumit domeniu de activitate și implicit, la o serie de job-uri. Iar cariera reprezintă succesiunea de job-uri pe care le avem de-a lungul traseului profesional.

De exemplu, putem avea profesia de Inginer IT, având acces la job-uri cum sunt: Programator, Administrator IT, Inginer de Sistem, ș.a.m.d.

Totodată, profesia reprezintă cel mai important factor motivațional intrinsec, care ne ajută să ne folosim resursele pentru a evolua din perspectiva profesională.

Sunt câteva aspecte care ne ajută să identificăm dacă activitatea profesională pentru care ne-am pregătit și pe care o desfășurăm nu este cea care ni se potrivește.

Lipsa de entuziasm

Este firesc că în viață profesională să intervină perioade mai puțîn plăcute, în care să ne simțim poate mai puțin motivați. Însă dacă lipsa entuziasmului este constantă este posibil ca de fapt, activitatea în sine să fie problema.

Lipsa rezultatelor

Un indicator al faptului că profesia nu a fost aleasă corect constă în faptul că sarcinile sunt percepute că fiind foarte dificil de gestionat și totodată, deși sunt implicate foarte multe resurse, obiectivele nu sunt atinse.

Absența evoluției profesionale

În cazul în care deși ne aflăm de o perioada semnificativă de timp pe o anumită poziție, continuăm să gestionăm aceleași responsabilități, fără a evolua către sarcini mai complexe, putem lua în calcul varianta că de fapt, nu ne regăsim în ceea ce facem.

Lipsa satisfacțiilor profesionale

În situația în care profesia pe care o avem este cea potrivită, fiecare zi are potențialul de a aduce cu sine reușite. Însă, dacă în mod constant, la sfârșitul unei zile de lucru, nu există motive de mulțumire, suntem îndreptățiți să ne gândim dacă nu cumva se impune o schimbare în plan profesional.

Tendința de amânare

Atunci când suntem în contextul profesional potrivit, majoritatea proiectelor reprezintă provocări care ne animă astfel încât să obținem rezultatele setate.

Însă, situația în care, există tendința de a amână fiecare proiect, este de asemenea, un indicator al faptului că situația profesională actuală nu corespunde nevoilor și așteptărilor noastre.

Stări de epuizare și apatie

Desfășurând o activitate care ne place, la sfârșitul unei zile ne simțim încărcați de energie, chiar dacă poate din punct de vedere fizic suntem obosiți.

La polul opus, atunci când nu ne place ceea ce facem, ne simțim obosiți psihic, epuizați și apatici.

Începutul zilei de lucru este neplăcut

Starea de blazare constanța la începutul fiecărei zile lucru, este un semnal că este necesar să ne autoevaluăm din perspectiva profesională și să decidem care sunt schimbările de care avem nevoie.

Lipsa perspectivelor de viitor din punct de vedere profesional

Dacă nu există niciun fel de obiectiv concret în ceea ce privește viață profesională, putem lua de asemenea, în calcul varianta că profesia pe care am ales-o nu este cea potrivită pentru noi.

Toate aceste aspecte pot indica faptul că poate nu lucrăm în organizația potrivită pentru noi sau că traversăm o perioada dificilă care impactează zona profesională, însă în egală măsură, pot fi indicatori ai faptului că de fapt, profesia aleasă nu este în concordanță cu profilul nostru psiho-aptitudinal și cu valorile noastre.

Articol publicat și pe gandeste-pozitiv.ro