In perioada 26 septembrie-24 octombrie, CareerInvest a desfasurat un proiect pilot prin intermediul caruia serviciile de consiliere vocationala au fost oferite urmatoarelor categorii de persoane: elevi ( clasa a XII a); studenti (anul I si anul III) si angajati (industria IT).

Obiectivele pe care elevii clasei a XII a si le-au propus au constat in:

 • Aflarea vocatiei pe care o au si implicit a domeniului de activitate care li se potriveste.
 • Identificarea facultatii care le poate permite accesul in domeniul de activitate potrivit.
 • Aflarea perspectivelor pe piata muncii in domeniul care li se potriveste.

 

Obiectivele pe care studentii le-au exprimat au fost:

 • Sa afle daca facultatea pe care au ales-o li se potriveste.
 • Sa afle care este specializarea de masterat cea mai potrivita pentru ei.
 • Sa afle care sunt perspectivele pe care facultatea pe care au ales-o le ofera.
 • Sa identifice care sunt actiunile pe care le pot intreprinde pe parcursul facultatii astfel incat sa-si construiasca o candidatura puternica pe piata muncii.

 

In cazul angajatilor, obiectivele setate au fost:

 • Reconversie profesionala.
 • Sa afle care sunt domeniile de activitate care li se potrivesc.
 • Sa afle care sunt competentele pe care le-au dobandit pana in acest moment si care pot fi utile si in noul domeniu de activitate.
 • Sa stabileasca pasii concreti necesari in procesul de reconversie profesionala.

 

In urma feedback-ului primit de la persoanele carora le-au fost oferite serviciile CareerInvest, concluziile sunt urmatoarele:

 • Participantii si-au atins prin prisma procesului de consilere vocationala obiectivele pe care si le-au setat.
 • Participantii s-au clarificat cu privire la traseul lor educational si profesional.
 • Participantii au apreciat calitatea serviciilor oferite de CareerInvest.

 

Parmanand Alexa: “Serviciile CareerInvest m-au ajutat sa descopar abilitati de care nu stiam, sa identific nevoile mele profesionale si sa ma orientez, in functie de capacitatile mele, catre un job ce mi s-ar potrivi. De asemenea, am capatat incredere in mine, prin indrumare si evaluare, reusind sa descopar ce este cel mai potrivit pentru mine, atat in aria profesionala, cat si in cea personala.”

Andreea Lixandru: “Mereu am avut ceva în cap la care mă gândeam când venea vorbă de ce o să fac în viitor. Însă, timp de 4 săptămâni CareerInvest a reușit să îmi dea răspunsurile la tot ce aveam nevoie când vine vorbă de ce o să fac pe viitor. Am reușit să îmi descopăr abilitățile și interesele și pe lângă asta am avut parte de mult sprijin în ce privește viitoarea mea carieră. Pot spune ca acest proiect a reușit să îmi răspundă la toate întrebările privind oportunitățile ce vor apărea pe viitor.”

Caterina Oproiu: “Recunosc ca am fost sceptica in momentul in care am auzit de programul de indrumare in cariera furnizat de Careerinvest. Cum ar fi posibil ca in urma a doar cateva sedinte sa pot fii indrumata pertinent spre un viitor job? Aceste sentimente au disparut in momentul in care am pasit in centrul Careerinvest, ghidata de doamna psiholog Ana Zafiu, intotdeauna cu un zambet cald pe fata. Testele de aptitudini, personalitate si valori conferite de acest program au oferit rezultate realiste ce nu au rolul doar de a ghida elevii claselor a12 a inspre cariere potrivite acestora, ci si de a spori si incuraja cunoasterea de sine.

Recomand ultizarea serviciilor conferite de Careerinvest oricarui tanar nehotarat ce se afla pe pragul intrarii la facultate.”