În perioada 26 septembrie – 24 octombrie 2015, CareerInvest a desfășurat un proiect pilot prin intermediul căruia serviciile de consiliere vocațională au fost oferite următoarelor categorii de persoane: elevi ( clasa a XII a); studenți (anul I și anul III) și angajați (industria IT).

Obiectivele pe care elevii clasei a XII a și le-au propus au constat în:

 • Aflarea vocației pe care o au și implicit a domeniului de activitate care li se potrivește.
 • Identificarea facultății care le poate permite accesul în domeniul de activitate potrivit.
 • Aflarea perspectivelor pe piața muncii în domeniul care li se potrivește.

Obiectivele pe care studenții le-au exprimat au fost:

 • Să afle dacă facultatea pe care au ales-o li se potrivește.
 • Să afle care este specializarea de masterat cea mai potrivită pentru ei.
 • Să afle care sunt perspectivele pe care facultatea pe care au ales-o le oferă.
 • Să identifice care sunt acțiunile pe care le pot întreprinde pe parcursul facultății astfel încât să-și construiască o candidatură puternică pe piața muncii.

În cazul angajaților, obiectivele setate au fost:

 • Reconversie profesională.
 • Să afle care sunt domeniile de activitate care li se potrivesc.
 • Să afle care sunt competențele pe care le-au dobândit până în acest moment și care pot fi utile și în noul domeniu de activitate.
 • Să stabilească pașii concreți necesari în procesul de reconversie profesională.

În urmă feedback-ului primit de la persoanele cărora le-au fost oferite serviciile Career Invest, concluziile sunt următoarele:

 • Participanții și-au atins prin prisma procesului de consilere vocațională obiectivele pe care și le-au setat.
 • Participanții s-au clarificat cu privire la traseul lor educațional și profesional.
 • Participanții au apreciat calitatea serviciilor oferite de CareerInvest.

Parmanand Alexa: “Serviciile CareerInvest m-au ajutat să descopăr abilități de care nu știam, să identific nevoile mele profesionale și să mă orientez, în funcție de capacitățile mele, către un job ce mi s-ar potrivi. De asemenea, am căpătat încredere în mine, prin îndrumare și evaluare, reușind să descopăr ce este cel mai potrivit pentru mine, atât în aria profesională, cât și în cea personală.”

Andreea Lixandru: “Mereu am avut ceva în cap la care mă gândeam când venea vorbă de ce o să fac în viitor. Însă, timp de 4 săptămâni CareerI nvest a reușit să îmi dea răspunsurile la tot ce aveam nevoie când vine vorbă de ce o să fac pe viitor. Am reușit să îmi descopăr abilitățile și interesele și pe lângă asta am avut parte de mult sprijin în ce privește viitoarea mea carieră. Pot spune că acest proiect a reușit să îmi răspundă la toate întrebările privind oportunitățile ce vor apărea pe viitor.”

Caterina Oproiu: “Recunosc că am fost sceptică în momentul în care am auzit de programul de îndrumare în carieră furnizat de Careerinvest. Cum ar fi posibil că în urmă a doar câteva ședințe să pot fii îndrumată pertinent spre un viitor job? Aceste sentimente au dispărut în momentul în care am pășit în centrul Career Invest, ghidată de doamna Consilier în Carieră Ana Zafiu, întotdeauna cu un zâmbet cald pe față. Testele de aptitudini, personalitate și valori conferite de acest program au oferit rezultate realiste ce nu au rolul doar de a ghida elevii claselor a12 a înspre cariere potrivite acestora, ci și de a spori și încuraja cunoașterea de sine.

Recomand ultizarea serviciilor conferite de Careerinvest oricărui tânăr nehotarât ce se află în pragul intrării la facultate.”