Pentru ca angajații să se poată concentra pe dezvoltarea lor profesională este necesar ca nivelul lor financiar să fie în concordanță cu rezultatele pe care le obțin.

Următorii pași te vor ajuta dacă vrei să obții o mărire de salariu:

Evaluează-ți activitatea profesională

Fiecare dintre noi își dorește ca veniturile financiare să fie satisfăcătoare. Însă, înainte de a solicita creșterea salariului este necesar să îți autoevaluezi atât gradul de încărcare, cât și rezultatele profesionale.

Dacă vei considera că salariul actual nu reflectă rezultatele pe care le obții, este un semn că va fi necesar să discuți despre acest aspect.

Obține informații despre nivelul salarial aferent poziției tale

Pentru a-ți seta corect așteptările financiare, este important să afli cum este poziția pe care o ocupi remunerată pe piața de profil.

Stabilește care este nivelul salarial adecvat pentru ține

Înainte de a acționa efectiv este esențial să îți clarifici cât mai concret care sunt așteptările tale financiare.

Identifică persoana cu care este oportun să discuți acest aspect

În unele companii discuțiile despre salariu sunt purtate într-o primă fază cu reprezentantul departamentului de Resurse Umane; în altele, acest subiect este abordat încă de la început cu superiorul direct.

Este important să știi cui este cel mai potrivit să te adresezi.

Argumentează-ți solicitarea

În momentul în care are loc discuția despre mărirea de salariu, este esențial să-ți argumentezi solicitarea.

Prezintă informații despre activitatea pe care o desfasori, cum sunt: calitatea muncii tale, obiectivele pe care le concretizezi, nivelul tău de implicare și gradul de încărcare pe care îl gestionezi.

Negociază

Fii deschis(ă) să negociezi modalitatea prin care vei obține respectiva mărire financiară. Însă, este important că la finalul discuției rezultatul să fie de tipul “win-win”.

În concluzie, pentru a-ți atinge obiectivele din perspectiva financiară este necsar să-ți asumi responsabilitatea pentru situația actuală și în același timp să acționezi, astfel încât lucrurile să se schimbe în favoarea ta.

Articol publicat și pe  gandeste-pozitiv.ro