Atunci când te afli în căutarea unui loc de muncă se poate să ai de înfruntat multe provocări: recrutorul nu ți-a vizualizat CV-ul, invitațiile la interviu întârzie să apară, nu treci în etapa finală a procesului de recrutare sau dacă acest lucru se întâmplă, totuși nu obții jobul mult dorit.

Toate aceste situații se pot derula pe măsură ce motivația ta de a-ți schimba angajatorul actual sau pur și simplu de a-ți găsi un job este din ce în ce mai mare. În astfel de momente nivelul tău de motivație poate fi din ce în ce mai scăzut și-ți va fi din ce în ce mai dificil să perseverezi. Însă, perseverenta este unul dintre principalele ingrediente de care ai nevoie ca să reușești să îți atingi obiectivele.

Iată care sunt cele mai eficiente modalități prin care vă puteți menține perseverența atunci când vă căutați job:

Rămâneți concentrați pe obiectiv

Dacă veți face acest lucru, veți reuși mult mai ușor să găsiți soluții atunci când aveți parte de provocări.

Uneori drumul către mai bine poate fi inconfortabil, însă vă recomand să vă gândiți la bucuria și mulțumirea pe care vi le va aduce reușita.

Fiți deschiși la feedback

De exemplu, poate fi mai mult decât util să cereți părerea despre CV-ul vostru oamenilor din cercul vostru profesional.

Analizați toate feedback-urile pe care le primiți cu obiectivitate și aplicați acele informații pe care le considerați utile.

Faceți îmbunătățiri în permanență

Tocmai ai fost la un interviu? Așteaptă câteva ore și apoi analizează ce ai fi putut face mai bine în abordarea discuției cu angajatorul. Poate că nu ai menționat o informație pe care o consideri relevantă: ai posibilitatea să revii cu un e-mail sau cu un apel telefonic și să comunici acest lucru. Și cu siguranță, este util ca la viitoarele interviuri să creezi contextul necesar, astfel încât să prezinți toate detaliile importante.

Evitați să exagerați lucrurile

În situații dificile putem să credem că doar noi suntem în astfel de contexte, că nu suntem suficient de norocoși, că succesul este doar pentru unele persoane, că așa va fi tot timpul, ș.a.m.d. Este realist și constructiv să admiteți că situația nu este chiar cea mai plăcută, dar să vă concentrați pe găsirea soluțiilor.

Dacă veți alimenta astfel de perspective, cum sunt cele din exemplul de mai sus, vă va fi cu atât mai dificil să vă atingeți obiectivul.

Amintiți-vă acele situații în care ați reușit

Cu siguranță ați mai avut parte de provocări în facultate sau pe parcursul traseului profesional. Gândiți-vă la astfel de situații și stabiliți ce anume v-a ajutat să le gestionați cu succes. Vă puteți da seama că abilitățile voastre de comunicare au fost cheia succesului sau faptul că ați fost foarte determinați să vă atingeți obiectivul. Puteți aplica aceste lucruri și acum, și cu siguranță veți fi mai motivați să perseverați.

Uneori ne este dificil să ne păstrăm răbdarea, motivația, determinarea și să perseverăm. Astfel de situații se întâmplă multor altor oameni, iar rezultatul final depinde de măsura în reușim să acționăm și să continuăm demersul pe care l-am început.

Articol publicat și pe ejobs.ro