Tendintele secolului in care traim plaseaza individul modern la rascrucea dintre nevoia de a avea timp liber, de a se relaxa si de a reusi sa se dezvolte personal si necesitatea de a fi un bun profesionist, de a se afla intr-un continuu proces de specializare si de a fi la curent cu tot ceea ce se intampla in jurul sau. Aceste doua coordonate principale sunt amplificate de atentia pe care suntem nevoiti sa o acordam vietii noastre profesionale si, nu in ultimul rand, de presiunea financiara favorizata de prefigurarea unui context economic instabil.

Desi gasirea unui punct de echilibru care sa armonizeze toate aceste cerinte pare imposibila, managementul corect al timpului si concentrarea energiei spre activitati ce vizeaza in mod direct sau indirect dezvoltarea personala reprezinta modalitati accesibile prin care te poti dezvolta personal si profesional.

Cum gasesti insa echilibrul ? Cum traiesti armonios cu o cariera de succes, relatii de calitate, sanatate buna si prosperitate financiara? In primul rand investeste timp si resurse pentru a te descoperi pe tine. Afla ce iti place cu adevarat, ce nevoi ai, cum sa te bucuri de fiecare zi si sa traiesti in prezent.
Poti merge la cursuri de dezvoltare personala, poti citi carti si poate cel mai important, poti cauta oameni de la care ai ce invata. Un mentor sau un coach te poate ajuta in drumul tau spre autocunoastere si dezvoltare. Dar primul pas este sa constientizezi ca poti fi cea mai buna varianta a ta, ca poti evolua si meriti sa faci asta. Apoi actioneaza.

Exista site-uri precum gandeste-pozitiv.ro care iti ofera inspiratie si motivare pentru a te dezvolta atat personal cat si profesional. Gaseste resurse care sa vina in sprijinul tau, invata si evolueaza. Fericirea e un drum, nu o destinatie !

Merita sa faci toate astea pentru a trai cu adevarat, a trai implinit si in armonie cu tine. Cand descoperi viata echilibrata si simpla, cand te descoperi pe tine si lasi deoparte prejudecatile, stereotipurile si obiceiurile neproductive, atunci simti pe deplin libertatea si fericirea.

Daniela Irimia
Fondator Gandeste-Pozitiv.ro