Tendințele secolului în care trăim plasează individul modern la răscrucea dintre nevoia de a avea timp liber, de a se relaxa și de a reuși să se dezvolte personal și necesitatea de a fi un bun profesionist, de a se afla într-un continuu proces de specializare și de a fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în jurul său. Aceste două coordonate principale sunt amplificate de atenția pe care suntem nevoiți să o acordăm vieții noastre profesionale și, nu în ultimul rând, de presiunea financiară favorizată de prefigurarea unui context economic instabil.

Deși găsirea unui punct de echilibru care să armonizeze toate aceste cerințe pare imposibilă, managementul corect al timpului și concentrarea energiei spre activități ce vizează în mod direct sau indirect dezvoltarea personală reprezintă modalități accesibile prin care te poți dezvolta personal și profesional.

Cum găsești însă echilibrul ? Cum trăiești armonios cu o carieră de succes, relații de calitate, sănătate bună și prosperitate financiară? În primul rând investește timp și resurse pentru a te descoperi pe ține. Află ce îți place cu adevărat, ce nevoi ai, cum să te bucuri de fiecare zi și să trăiești în prezent.
Poți merge la cursuri de dezvoltare personală, poți citi cărți și poate cel mai important, poți caută oameni de la care ai ce învăța. Un mentor sau un coach te poate ajută în drumul tău spre autocunoaștere și dezvoltare. Dar primul pas este să conștientizezi că poți fi cea mai bună varianta a ta, că poți evolua și meriți să faci asta. Apoi acționează.

Există site-uri precum gândește-pozitiv.ro care îți oferă inspirație și motivare pentru a te dezvoltă atât personal cât și profesional. Găsește resurse care să vină în sprijinul tău, învață și evoluează. Fericirea e un drum, nu o destinație!

Merită să faci toate astea pentru a trăi cu adevărat, a trăi împlinit și în armonie cu ține. Când descoperi viața echilibrată și simplă, când te descoperi pe ține și lași deoparte prejudecățile, stereotipurile și obiceiurile neproductive, atunci simți pe deplin libertatea și fericirea.

Daniela Irimia
Fondator Gandeste-Pozitiv.ro