În activitatea profesională întâlnesc persoane care din motive diverse întâmpină dificultăți în planul profesional și au nevoie de suport în gestionarea acestora.

Pentru că destul de des colaborez cu tineri cărora le este dificil să se integreze pe piața muncii, am analizat cazurile acestora și am identificat câteva cauze care se aplică pentru majoritatea lor.

“În momentul primei noastre discuții C. avea 26 de ani, finalizase facultatea de Marketing, însă nu avusese niciun loc de muncă.

Venea dintr-o familie cu o situație financiară peste medie, iar parinții încă îi susțineau în totalitate cheltuielile.

Printre primele lucruri pe care mi le împărtășește este faptul că își dorește foarte mult să aibă un job și să fie independent financiar, însă este convins că nu i se potrivește marketing-ul ca și domeniu de activitate.

Discutăm despre ce l-a determinat să aleagă facultatea de Marketing și îmi spune că este creativ și că l-a atras faptul că este un domeniu care îi oferă posibilitatea de a se exprima. Mai mult decât atât facultatea i-a plăcut și a avut rezultate foarte bune.

Și atunci de unde convingerea că nu i-ar plăcea să profeseze în acest domeniu?

Pe parcursul ședințelor de consiliere în carieră a conștientizat faptul că în realitate îi este teamă să-și asume responsabilități, îi este teamă să nu eșueze, îi este teamă că va fi privit de potențialii angajatori cu scepticism din cauza faptul că nu a avut niciun job până atunci și că nu i se va da nicio șansă.

Toate aceste temeri îl opresc să acționeze efectiv în direcția obținerii unui job.

Deși afișează o stare de spirit bună, în interior este frământat de situația în care se află, se simte vinovat pentru ce se întâmplă, simte că și-a dezamăgit părinții și a obosit să le audă reproșurile și amenințările.”

Ce întreține situația tinerilor care amână integrarea pe piața muncii:

Atitudinea contradictorie a părinților

În multe situații de acest fel, deși parinții le reproșează că nu sunt responsabili și îi amenință că nu îi vor mai susține financiar, totuși le oferă suportul din punct de vedere material.

Recomandarea mea pentru părinți este să le comunice un termen limită până la care sunt dispuși să mai facă eforturi pentru a-i susține, dar în același timp să-i încurajeze și să le transmită că au încredere în ei.

Presiunea care este pusă atât din exterior, cât și de persoana în cauză pe acest subiect

Să ai un job este ceva firesc, așa încât este necesar ca acest subiect să fie tratat cu naturalețe. Presiunea în astfel de situații nu face altceva decât să îngreuneze lucrurile.

Este important să existe acțiuni concrete pentru integrarea pe piața muncii, însă fără a transforma acest subiect într-unul foarte delicat.

Așteptările nerealiste de primul job

Cel mai probabil primul job nu va fi chiar job-ul visurilor tale și nici nu-ți va aduce venitul financiar care este confortabil pentru tine. Însă este un început și o ocazie să înveți, să te dezvolți, să și greșești și să te perfecționezi.

Lipsa de încredere în tine

Faptul că ai terminat o facultate într-un anumit domeniu nu înseamnă că stapânești acel domeniu. Vei învăța constant lucruri noi la job-urile viitoare indiferent de etapa în care te vei afla.

Iar angajatorii știu la rândul lor toate aceste lucruri. Pentru ei contează foarte mult să fii motivat și dispus să evoluezi. Așa încât este esențial să ai așteptări realiste de la tine.

Citeste continuarea pe republica.ro