De multe ori maternitatea schimbă modul de raportare la viața profesională a proaspetelor mamici. De asemenea, sistemul de valori poate fi diferit decât cel dinaintea aducerii pe lume a unui copil.

Din experiența de lucru cu femeile care au devenit de curand mame si care în mod cert își doresc să fie un model pentru copilul lor, am observat faptul că devin mult mai disponibile să facă schimbări care să le îmbunătățească calitatea vieții.

Totodată, acestea își doresc mai mult decât niciodată să stabilească un echilibru între viața personală și cea profesională.

Am constat că în cazul acelora care se raportau la job-ul lor doar ca la o sursă de venit, fară a da atenție faptului că poate nu le place ceea ce fac, odată devenite mame conștientizează cp pentru a avea o stare psihica optimă și un tonus bun au nevoie sa desfășoare o activitate profesională potrivită lor.

Stiu că proaspetele mămici își doresc să petreacă cât mai mult timp cu al lor copil și acest lucru este cât se poate de firesc. Însă cea mai importantă este calitatea timpului. Dacă petreci nouă ore la locul de muncă, facând ceva ce nu ți se potrivește, nivelul tău de energie va fi unul scăzut, iar starea ta de prezență în relația cu al tau copil va fi afectată. În situația inversă, în care facem ceea ce ne place, nivelul nostru de energie va fi unul bun și vom avea disponibilitatea emoțională necesară pentru a ne implica într-un mod autentic și în viața personală.

Putem vorbi despre reconversie profesională doar în situația în care respectiva persoană își dă seama că nu rezonează cu job-ul sau domeniul în care a activat. Situația în care nu vă mai doriți sa vă întoarceți în aceeași companie din cauza mediului de lucru, de exemplu, este un tip de schimbare diferit de reconversia profesională.

Primul pas în procesul de reconversie profesionala este identificarea profesiei potrivite. În acest context este important să stabilești care sunt abilitățile, interesele profesionale, valorile, trasăturile tale de personalitate și să corelezi toate aceste aspecte cu oportunitățile din piața muncii. De asemenea, îți recomand să îți faci un plan de carieră cu obiective concrete atât pe termen scurt, cât și pe termen mediu si lung.

Citește mai mult pe gandeste-pozitiv.ro