De multe ori maternitatea schimba modul de raportare la viata profesionala a proaspetelor mamici. De asemenea, sistemul de valori poate fi diferit decat cel dinaintea aducerii pe lume a unui copil.

Din experienta de lucru cu femeile care au devenit de curand mame si care in mod cert isi doresc sa fie un model pentru copilul lor, am observat faptul ca devin mult mai disponibile sa faca schimbari care sa le imbunatateasca calitatea vietii.

Totodata, acestea isi doresc mai mult decat niciodata sa stabileasca un echilibru intre viata personala si cea profesionala.

Am constat ca in cazul acelora care se raportau la job-ul lor doar ca la o sursa de venit, fara a da atentie faptului ca poate nu le place ceea ce fac, odata devenite mame constientizeaza ca pentru a avea o stare psihica optima si un tonus bun au nevoie sa desfasoare o activitate profesionala potrivita lor.

Stiu ca proaspetele mamici isi doresc sa petreaca cat mai mult timp cu al lor copil si acest lucru este cat se poate de firesc. Insa cea mai importanta este calitatea timpului. In mod evident, daca petreci noua ore la locul de munca, facand ceva ce nu ti se potriveste, nivelul tau de energie va fi unul scazut, iar starea ta de prezenta in relatia cu al tau copil va fi afectata. In situatia inversa, in care facem ceea ce ne place, nivelul nostru de energie va fi unul bun si vom avea disponibilitatea emotionala necesara pentru a ne implica intr-un mod autentic si in viata personala.

Citeste mai mult pe gandeste-pozitiv.ro