Se pare că atunci când facem cunoștință cu cineva, ne facem o părere despre acea persoană încă din primele secunde.

Atunci când participăm la interviuri de angajare  pentru a obține  job-ul dorit este important să ținem seama de toate aspectele care ne ajută să formăm o imagine dezirabilă.

În mod sigur hainele vorbesc despre personalitatea noastră, tocmai de aceea este necesar să respectăm dress code-ul vestimentar, dar să-l adaptam în funcție de ceea ce considerăm că ne reprezintă.

Iată care sunt principalele recomandări atunci când întâlnim potențiali angajatori:

Adaptează ținuta în funcție de poziția pentru care aplici

Dacă ai un interviu pentru o poziție managerială îți recomand să adopți o ținută business. Însă dacă activezi într-un domeniu creativ și poziția pentru care aplici implică flexibilitate în gândire și spontaneitate, poți opta pentru elemente vestimentare relaxate, însă pastrând o abordare profesionistă. Dacă poziția pentru care aplici este una dinamică și presupune să fii mereu în mișcare, ai posibilitatea să alegi o ținută office-casual.

Alege cu atenție culorile

Îți recomand să eviți nuanțele all black sau în general nuanțe foarte închise. Însă dacă simți că acestea te reprezintă cel mai bine, îți sugerez să le combini și cu nuanțe mai colorate și calde.

Cu siguranță sunt de evitat culorile neon sau foarte stridente.

 

Citește mai mult pe gandeste-pozitiv.ro