Ziua de luni a devenit pentru majoritatea oamenilor o problemă generală.

Pe site-urile de socializare această zi din săptămână este blamată cu înverșunare și pare a fi responsabilă de toate stările apăsătoare pe care le experimentăm.

La fel se întâmplă și cu perioada imediat următoare concediului.

Oamenii se plâng că sunt apatici, blazați, lipsiți de energie, triști și că au o stare generală proastă.

Să fie oare și un fel de programare? În sensul în care dacă te aștepți să te simți neplăcut la început de săpămână sau după concediu, îți poți influența starea de spirit? Este posibil.

Ce poți face?

Dă o șansă zilei de luni, precum și primei săptămâni de după concediu

Nu, nu spun că ar trebui să schimbi radical abordarea și să te setezi mental că vor fi cele mai faine zile. Ar fi o recomandare forțată și cel mai probabil nu ar funcționa.

Ceea ce îți recomand însă este să încerci să le abordezi ca pe niște zile ca oricare altele și să fii curios(oasă) să vezi ce surprize îți rezervă.

Cine spune că nu poți primi o mărire de salariu într-o zi de luni? Sau că în zilele de după concediu nu poți să trăiești o experiență foarte frumoasă alături de oamenii dragi?

Programează ceva ce ține de tine și îți place

Da, chiar poate fi o idee grozavă să ieși în oraș cu prietenii luni seară, așa cum ar putea fi excelent să programezi în primul weekend de după concediu un concurs de gătit la tine acasă. Important este să intri în contact cu nevoile tale și să afli ce te-ar ajuta să te simți bine.

Organizează-te

Dacă te întorci la activitatea cotidiană după o perioadă de realaxare și ești asaltat(ă) de lucrurile pe care le ai de făcut, este posibil să simți că ești depășit(ă) de situație. Tocmai din acest motiv îți recomand să rezolvi tot ce este posibil înainte de intrarea în weekend sau de plecarea în concediu.

De asemenea, ar putea să te ajute să îți notezi în agendă ce ai de făcut atunci când te întorci, atât în plan personal, cât și în plan profesional și să prioritizezi sarcinile.

Concentrează-te pe soluții

Este posbil să apară situații dificile și să simți că se întâmplă în cel mai nepotrivit moment. Dacă te concentrezi pe ceea ce nu funcționează așa cum ți-ai dori este posibil ca starea ta emoțională să nu fie cea optimă.

Ar putea să-ți fie de folos un exercițiu prin care să-ți însușești convingerea că indiferent de situație vei găsi soluții. Cu singuranță ai mai fost pus(ă) în situații dificile și te-ai descurcat. Așadar, pune-ți creativitatea la treabă!

Citește mai mult pe gandeste-pozitiv.ro