Perioada prin care trecem ne-a scos pe mulți dintre noi din zona de confort. Însă, pe lângă disconfortul pe care îl resimțim, avem și oportunitatea de a evolua, important este să ne propunem să vedem și aspectele pozitive.

Înainte de toate, îți recomandăm să continui să cauți oportunități profesionale, mai ales în cazul în care ai nevoie de o schimbare în carieră. Poate te vei gândi că nu este un moment oportun, însă îți reamintim că: „Dacă aștepți momentul potrivit, te întrec alții care nu-l așteaptă”.

Pentru că, în această perioadă, majoritatea întâlnirilor se desfășoară online, multe dintre companii își selectează viitorii angajați prin intermediul unui interviu de angajare online.

Interviu de angajare online – principalele recomandări.

Asigură-te că ai toate detaliile necesare din punct de vedere tehnic.

Două dintre cele mai populare platforme pentru susținerea întâlnirilor online sunt Skype și Zoom. În momentul în care agreezi coordonatele interviului cu angajatorul asigură-te că ai informațiile despre platforma pe care o veți utiliza.

Și eJobs te întâmpină cu o soluție de care poți beneficia imediat, interviul de angajare video. Funcționalitatea de pe eJobs.ro îți permite să cauți jobul perfect de care ai nevoie fără să fie nevoie de prezența ta fizică la interviu, ci ești intervievat(ă) chiar din confortul casei tale. Află mai multe despre cum funcționează interviul video creat de eJobs chiar aici.

Totodată, înainte de interviu, asigură-te că ai o conexiune bună la internet.

Pentru astfel de contexte poate fi mai potrivit să utilizezi un laptop decât un telefon mobil.

Preîntâmpină orice factor perturbator

Dacă locuiești cu alte persoane, comunică-le faptul că vei avea o discuție importantă, astfel încât să elimini riscul de a fi deranjat(ă) pe parcursul întâlnirii. Telefonul mobil va fi setat pe silence, la fel ca la orice altă întâlnire formală.

Alege un loc plăcut și confortabil

Este necesar să acorzi atenția cuvenită decorului în timpul unui interviu de angajare, astfel încât să construiești un cadru cât mai profesionist, dar în care te simți în largul tău.

Alege o ținută potrivită

Îți recomandăm ca vestimentația pe care o alegi să fie cea pentru care ai opta în mod obișnuit într-un astfel de context. În acest sens, evită ținutele all black sau în culori foarte stridente și accesoriile voluminoase.

Ascultă cu atenție întrebările

Ascultarea activă este esențială pentru că, în acest fel, te vei asigura că înțelegi corect care sunt informațiile de care angajatorul are nevoie în ceea ce te privește.

Este important să asculți întrebările în totalitate, fără a te grăbi să oferi un răspuns.

Interviu de angajare online. Adaptează-te, fii flexibil și spontan(ă)

În cazul în care discuția se întrerupe din motive tehnice, încearcă să contactezi telefonic angajatorul și să-i explici situația, astfel încât să găsiți împreună soluții pentru a continua interviul de angajare.

Un interviu de angajare online este o modalitate prin care angajatorul are posibilitatea să își facă o părere despre tine din următoarele perspective: adaptabilitate, flexibilitate, atenție la detalii, abilități digitale, etc.

Este posibil ca, ca pe viitor, unii angajatori să opteze atât pentru interviurile online, cât și pentru lucrul de acasă. Aceste direcții pot avea beneficii multiple și pentru angajați.

Articol publicat și pe ejobs.ro