Unul dintre cei mai importanți factori motivaționali în plan profesional este cel referitor la posibilitatea de dezvoltare a abilităților și competențelor profesionale.

Pentru a îmbunătăți retenția la nivelul echipei pe care o coordonezi este important să știi care sunt obiectivele de dezvoltare ale oamenilor.

Astfel vei ști care sunt cele mai potrivite cursuri și training-uri pentru fiecare dintre colegii tăi.

În cazul în care coordonezi o echipă numeroasă și identifici obiective de dezvoltare similare ai posibilitatea să alegi cursuri la care să participe mai mulți dintre colegii tăi.

De asemenea, este important ca obiectivele de dezvoltare ale persoanelor din echipă să fie corelate și cu obiectivele companiei.

Pentru a identifica corect planurile de dezvoltare ale echipei este recomandat să lucrezi cu specialiști care să faciliteze stabilirea obiectivelor de carieră.

Câteva dintre beneficiile pe care le are implementarea unor planuri de dezvoltare profesională sunt:

Competențele profesionale vor fi îmbunătățite

Cursurile și training-urile contribuie la dezvoltarea competențelor profesionale, precum și la actualizarea cunoștintelor necesare pentru desfășurarea activității, iar aceste aspecte vor avea un impact favorabil în calitatea rezultatelor obținute de echipă. De asemenea, rezultatele mai bune vor contribui la dezvoltarea business-ului.

Totodată, cel mai probabil oamenii vor avea mai multă încredere în competențele lor și vor avea o deschidere mai mare să gestioneze task-uri care implică un nivel mai ridicat de responsabilitate.

Dezvoltarea soft skill-urilor

Cursurile pe care le stabilești pentru colegii tăi pot viza și dezvoltarea abilităților necesare în desfășurarea activității. Astfel oamenii din echipă își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare, de lucru în echipă, de time management, de leadership, etc.

În acest fel, cu singuranță vor fi efecte favorabile atât în interacțiunea din echipă, cât și în relaționarea cu clienții.

Îmbunătățirea retenției angajaților valoroși în cadrul companiei

Focusul companiei pe dezvoltarea profesională a oamenilor contribuie la menținerea unui nivel optim al motivației și la retenția acestora în cadrul echipei.

De asemenea, profesioniștii din echipa ta vor fi mai bine pregătiți pentru pozițiile cheie care se deschid în cadrul companiei, astfel încât vor avea oportunitatea să fie promovați.

Un avantaj important în atragerea candidaților pentru pozițiile deschise în cadrul echipei

Pachetul de beneficii reprezintă un aspect important pentru candidații care aplică la pozițiile deschise.

Dacă vei promova în cadrul proceselor de recrutare posibilitatea de evoluție profesională în cadrul companiei, cu siguranță candidații vor fi mult mai motivați să facă parte din echipa ta.

Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate este important ca training-urile și cursurile să fie personalizate în raport cu obiectivele de carieră și de dezvoltare ale echipei, corelandu-le și cu viziunea de dezvoltare a companiei.