Gestionarea eficientă a proceselor de recrutare contribuie în mod direct la retenția noilor angajați în cadrul echipei.

Îți prezint câteva recomandări utile în eficientizarea proiectelor de rerutare.

Stabilește într-un mod eficient care este profilul profesional potrivit

Profilul profesional al celei mai potrivite persoane trebuie sa fie stabilit atât în acord cu poziția, cât și cu echipa și mediul de lucru.

Îți recomand să analizezi care este cel mai potrivit nivel de experiență, care sunt competențele profesionale și abilitățile, care sunt valorile profesionale cele mai importante și să stabilești cum vei corela beneficiile oferite de companie cu aspectele care îi motivează pe candidați.

Clarificarea acestor aspecte înainte de începerea proiectului de recrutare va contribui la eficientizarea identificării candidaților potriviți într-un timp optim și, de asemenea, va asigura obiectivitatea în evaluarea profilelor profesionale.

Comunică pe parcursul procesului de recrutare atât plusurile poziției, cât și aspectele provocatoare

Este important ca în comunicarea cu candidații să fie prezentate atât aspectele favorabile ale poziției care pot fi referitoare la: task-urile gestionate, tipologia proiectelor, oportunitățile de dezvoltare profesională, beneficii, cât și acele aspecte care ar putea fi provocatoare, cum pot fi: aspectele referitoare la respectarea deadline-urilor, perioadele aglomerate, etc.

În acest fel îți vei putea da seama daca persoanele care sunt interesate de poziție consideră plusurile prezentate ca fiind motivante și dacă ar putea gestiona cu succes și aspectele mai puțin favorabile ale poziției.

Analizează care sunt aspectele care îi motivează pe candidați

Este important să identifici ce anume îi motivează pe candidați și dacă în cadrul echipei din care vor face parte motivația acestora ar putea fi menținută la un nivel optim.

De exemplu, dacă un candidat îți comunică faptul ca este motivat de posibilitatea de a participa la cursuri de specialitate pentru a se dezvolta profesional, iar în cadrul companiei nu este încă implementat un program care să le permită echipelor să ia parte la astfel de cursuri, probabil pentru respectiva persoană va fi necesar să fie identificată o soluție personalizată în cazul în care va fi selectată.

De asemenea, dacă de exemplu, unul dintre candidați menționează că este motivat de posibilitatea de a gestiona proiecte care implică un nivel ridicat de responsabilitate și știi că există astfel de oportunități în cadrul echipei, cel mai probabil sunt premise bune ca respectiva persoană să aibă un nivel optim al motivației.

Identifică oportunitățile de dezvoltare din cadrul companiei

Dacă vei avea informații despre oportunitățile de dezvoltare profesională și financiară de care ar putea beneficia persoana care va ocupa poziția vei avea posibilitatea de a promova aceste aspecte în discuțiile cu candidații.

De asemenea, acest lucru te va ajuta să identifici persoana ale cărei obiective de dezvoltare profesională corespund oportunităților pe care le oferă compania.

Identifică valorile profesionale ale candidaților

Valorile profesionale sunt, de asemenea, un aspect important care contribuie la retenția angajaților.

Astfel încât este util să știi care sunt valorile pe care le promovează compania și să analizezi dacă acestea sunt importante și pentru candidați.

Din experiența în gestionarea proiectelor de recrutare pentru partenerii noștri am observat cât de importantă este selecția celei mai potrivite persoane și modul în care acest aspect contribuie la un nivel de retenție foarte bun.