Încheierea traseului educațional și începerea celui profesional, reprezintă pentru tineri un moment  important, care uneori se dovedește a fi plin de provocări.

Acum  tânărul face un pas esențial către independența financiară și către maturitate.

Startul profesional este însoțit de entuziasmul aferent unui nou început, dar și de temerile inerente.

Succesul procesului de integrare în cadrul unei organizații este în egală măsură responsabilitatea respectivei companii, cât și a angajatului.

Ce pot face în acest context tinerii aflați la început de drum profesional, astfel încât această etapă să fie una de succes?

Clarificarea așteptărilor pe care care le au în raport cu activitatea și compania în care lucrează

Pentru a-și atinge obiectivele profesionale este important că tinerii să înțeleagă care sunt așteptările companiei în raport cu activitatea pe care o desfășoară. Însă, la fel de important este să își clarifice propriile cerințe și să le facă cunoscute. În acest fel, vor construi o relație profesională bazată pe transparență și comunicare.

Solicitarea și oferirea de feedback

Feedback-ul constructiv are un rol central în evoluția profesională a angajaților.

De aceea, este esențial că tinerii să solicite feedback atunci când au nevoie să știe cum sunt percepuți la locul de muncă.  În egală măsură, este necesar să-și exprime punctul de vedere atât în relația cu superiorul direct, cât și în cea cu ceilalți colegi.

Participarea la viața informală a grupului de muncă

În sudarea echipei și în integrarea unui nou membru în cadrul acesteia, crearea unor contexte în care angajații să interacționeze în mod informal este esențială.

Astfel încât, este util pentru tineri să participe la aceste acțiuni de grup, iar dacă acestea nu sunt organizate de către companie, pot acționa chiar ei în acest sens.

Implicarea în luarea deciziilor care le vizează activitatea

O atitudine activă în discuțiile cu privirea la propria activitate sau la obiectivele setate la nivel de departament, va aduce cu siguranță un plus de valoare atât pentru tânărul angajat, cât și pentru echipa din care face parte.

Acționarea în sensul îmbunătățirii rezultatelor

Fiind la începutul vieții profesionale tinerii sunt puși în situația de a adapta ceea ce au studiat la specificul activității și companiei. De asemenea, este necesar să acumuleze permanent informații noi.

Pentru că procesul către atingerea performanței profesionale să fie eficient este necesar ca tinerii să fie deschiși la sugestiile de îmbunătățire a activitățîi.

De asemenea, este util să identifice care sunt instrumentele care le pot fi utile în obținerea rezultatelor și să discute despre acestea cu superiorul direct.

Organizarea eficientă a activității

Încadrarea în termenele limită poate fi percepută de tineri ca un factor de stres. În acest sens, este utilă stabilirea etapelor necesare în atingerea obiectivelor și  prioritizarea acestora.

De asemenea, este recomandat ca atunci când este întreprinsă o sarcina să fie evitată cât de mult posibil situația de a întrerupe respectivă acțiune.

 Aprecierea propriilor rezultate

Tinerii au nevoie de validare constantă din partea superiorului direct. Însă pentru că motivația lor să fie la un nivel ridicat este necesar  că inclusiv ei înșiși să conștientizeze fiecare progres pe care îl fac și să se bucure de rezultatele obținute.

Construirea unui plan concret de carieră

Viață profesională este dinamică și pentru că tinerii să fie motivați este necesar să aibă claritate cu privire la evoluția lor. De aceea, construirea unui plan de carieră care să conțină obiectivele pe termen scurt și mediu, precum și pașii necesari în concretizarea acestuia reprezintă instrumente utile.

Fiecare început aduce cu sine provocări care dacă sunt gestionate corect îi ajută pe tineri să evolueze.

Încrederea în sine și convingerea că indiferent de situație au capacitatea de a obține cele mai bune rezultate sunt esențiale în traiectoria profesională.

Articol publicat și pe cariereonline.ro.